CLD capituleert tegen titelverdediger SCVU

De Caribbean Little Devils (CLD) hebben geen vierde overwinning op een rij kunnen boeken in de herenhoofdklasse van de Surinaamse Basketbal Associatie (SBA). Tegen titelverdediger SCVU verloor ze met 72 – 55. De ruststand was 34-25. De jongens van Uitvlugt hadden reeds in de eerste quarter een grote voorsprong genomen van 16 punten. Het werd 28-12. Dit gaven ze niet meer uit handen, hoewel CLD in de tweede quarter de achterstand inliep met een 13-6 stand. De derde en vierde quarter werden wederom in het voordeel van SCVU bepaald met de standen 21-14 en 17-16. De topscorer bij SCVU werd Dwight Cabenda met 18 punten. Ryan van Russel ondersteunde hem met 16 punten. Voor CLD maakte Randall Wip 11 punten en Keith Zinhagel en Lorenzo Adasi elk 9 punten. Door deze overwinning staat SCVU nu op de eerste plaats van de ranglijst in de herenhoofdklasse. Met een beter puntensaldo staan ze boven CLD, die net als SCVU ook 7 punten heeft uit 4 wedstrijden.
Door een 66-44 overwinning op De Arend volgt Yellow Birds de koplopers op de voet. De ruststand was 26-20. De gele vogels hebben 5 punten uit 3 wedstrijden. Romero Linger scoorde 18 punten voor Yellow Birds, Haille Sumter had er 13 punten. Voor De Arend maakte Elton Pinas 12 punten en Stefano McBean 10 punten.
In de jongensjeugdklasse won Yellow Birds met 83-42 van De Schakel, terwijl CLD reglementair won van Inter Maretraite.

error: Kopiëren mag niet!