Marinus Bee: “Winkelvergunning intrekken bij overtredingen”

Winkeliers die herhaaldelijk in de fout gaan, moeten afgestraft worden met intrekking van hun winkelvergunning. Dit zegt AC-assembleelid Mariuns Bee van Marowijne. Milieu-inspecteurs van het Bureau  Openbare Gezondheidszorg (BOG) hebben in de afgelopen dagen in Moengo en Albina controles uitgevoerd in winkels en drinkgelagen, waarbij ze gestuit zijn op een grote hoeveelheid vervallen producten. Bee zegt dat het districtsbestuur van Marowijne twee  maanden geleden  de reguliere controles in samenwerking met de politie, het BOG en ECD heeft hergeactiveerd. Toen reeds waren er winkeliers die het niet nauw namen met de voorwaarden, vervat in de aan hen verstrekte vergunning. De controle in de verre districten is niet optimaal vanwege de enorme afstanden en de uitgestrektheid van deze gebieden.
Groothandelaren maken hiervan misbruik door vervallen producten tegen een lagere prijs te dumpen in de verre districten. Hij doet een beroep op de districtsgemeenschap  zelf ook alert te zijn en ongeregeldheden snel door te geven aan de plaatselijke autoriteiten. Het blijkt dat het bewustzijn onder de gemeenschap groeit, want de bestuursdienst kreeg de afgelopen maanden vele klachten van vervallen producten en prijsopdrijving. Bee zegt te zullen pleiten voor de reguliere controles, daar er niet gesold mag worden met de volksgezondheid.

error: Kopiëren mag niet!