Conservation International Suriname lanceert radioserie over klimaatverandering

Conservation International Suriname lanceert de radioserie, A Kenki Fu A Weer: Wan Tori Fu Un Ala Mala, op maandag 23 april.De serie bestaat uit vier radioprogramma’s over klimaatverandering, en is opgenomen in het Sranan Tongo en het Saramakaans. Ze zijn geproduceerd door Projekta in opdracht van CI-Suriname. De programma’s worden uitgezonden in verband met de viering van de Dag van de Aarde, oftewel Earth Day op 22 april, waarbij waardering wordt getoond voor de natuur.De programma’s spelen zich af in een fictief dorp in het binnenland waar de bewoners merken dat er veel dingen in hun leven zijn veranderd, zoals het weer en het oogsten van cassave. Ze komen bij elkaar om hierover te praten.In het eerste programma wordt er uitgelegd wat klimaatverandering is, en op welke manier de binnenlandbewoners dit in hun eigen leven opmerken. Het tweede programma gaat over aanpassing aan klimaatverandering en in programma drie wordt uitgelegd wat een ecosysteem is, en waarom ze beschermd moeten worden. In het laatste programma denken de dorpsbewoners samen na over manieren waarop zij het bos anders kunnen gebruiken, en toch voor hun gezinnen en het dorp kunnen blijven zorgen.Vier radiostations in Paramaribo en het binnenland zullen in de periode 23 april tot en met 26 april 2012 de programma’s uitzenden. Deze zijn Radio Koyeba, Radio Maifee, Radio Muye en Radio Pakati. Radio Koyeba, 104.9 FM, zal het programma zowel in het Sranan Tongo, om 16:00 uur, uitzenden als in het Saramakaans om 17:00 uur. De luisteraars van Koyeba zullen ook in de gelegenheid zijn mee te doen aan de prijsvraag verbonden aan elk radioprogramma.Conservation International werkt al 20 jaar in Suriname, en al 25 jaar wereldwijd in meer dan 30 landen, om te helpen bij het beheren van de rijkdommen van de natuur in het belang van ons allemaal.

error: Kopiëren mag niet!