Waterschappen Nickerie nog benedenmaats

De waterschappen in het rijstdistrict Nickerie functioneren niet naar behoren. Sinds hun instelling enkele jaren terug is er niet veel gebeurd op het gebied van waterschapsbeheersing in de polder, zegt voorzitter Harrynandan Oemraw van de Surinaamse Padieboeren Associatie (SPBA). Het probleem zit volgens de SPBA-topper in de sancties die genoemd zijn in de wet op waterschappen. Boeren die zich niet houden aan wat de wet voorschrijft, betreffende het onderhoud van de aan-  en afvoerwegen,  kunnen beboet worden. Volgens Oemraw weerhoudt dit gegeven de politiek om serieus te werken aan het volledig operationaliseren van deze organen.  Politieke partijen zijn namelijk bang dat door toepassing van sancties zij hun kiezers zullen verliezen. In Nickerie zijn ingesteld de waterschappen Sawmillreek, Van Drimmelenpolder, Europolder Noord en Hamptoncourtpolder.  Waterschappen zijn gedecentraliseerde publieke organen die bevoegdheden hebben met betrekking tot de waterstaatkundige verzorging van de polders. Het optimaal functioneren van deze organen zou de rijstsector beter tot ontwikkeling kunnen brengen.

error: Kopiëren mag niet!