Binnenwegen Kronenburg worden gerehabiliteerd

‘Een lang gekoesterde wens gaat in vervulling’, zegt Jenny Warsodikromo (MC/NDP).  De binnenwegen van plantage Kronenburg worden hersteld. Maar vandaag zal ook de opleving van de Communicatieweg , Rust en Werk en de weg naar Johanna Margaretha plaatsvinden. Dit zal in bijzijn van de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Hendrik Setrowidjojo, en de assembleeleden uit Commewijne gebeuren.
Volgens Warsodikromo hoeven de bewoners niet meer op een omslachtige manier naar Paramaribo te reizen.  Nu wordt het stukken makkelijk. Door de rehabilitatie van deze wegen is Kronenburg uit haar isolement gehaald.
Warsodikromo zegt dat van die gelegenheid er direct gebruikt zal worden gemaakt om met de lokale bewoners te praten. De minister wil zien hoe zijn departement een bijdrage kan leveren om de landbouw een boost te geven. ‘We gaan ook kijken hoe we zaken op een moderne manier kunnen doen.’
Ook het grondbeleid komt aan de orde. Het lid zegt dat de landbouwers uit dat gebied een voorkeursbehandeling moeten krijgen als grond wordt aangevraagd. ‘Deze mensen moeten de kans krijgen om eerder aan grond te komen om die te bewerken. Het zijn overwegend landbouwers.’  Volgens Warsodikromo is het bezoek alvast het bewijs dat de president zich aan zijn woord houdt. Hij had tijdens de verkiezingen beloofd dat hij meer aandacht aan de districten zou geven. In dit concreet geval is het duidelijk.

error: Kopiëren mag niet!