RCR Zorghotel opent nierdialysecentrum

Redjinder Thakoersingh, algemeen directeur van het RCR Zorghotel aan de Anton Dragtenweg, verrichtte gistermiddag de officiële opening van het nierdialysecentrum in genoemde zorghotel. Minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid gaf acte de presence en sprak zijn waardering uit voor Thakoersingh en zijn team om hun inzet voor upgrading van de gezondheidzorg in Suriname. Het nierdialysecentrum beschikt over 5 dialyseplaatsen en is voorzien van alle luxe en gemak. Ook aan entertainment is gedacht. Zo worden de dialysepatiënten tijdens hun behandeling beziggehouden door middel van verschillende spellen, een leuke film, gezellige muziek of een goed boek. Voor zowel lokale nierdialysepatiënten als voor dialyseafhankelijke zorgtoeristen is het nierdialysecentrum een uitkomst. Zorgtoeristen kunnen hun vakantie naar Suriname realiseren door in het RCR Zorghotel Paramaribo te verblijven en de juiste nierdialysebehandeling te krijgen. De supervisie is ondergebracht bij een ervaren internist, die de dagelijkse medische zorg en toezicht door dialyse-verpleegkundigen en -assistenten uitvoert. De algemeen directeur zei aan Dagblad Suriname dat het centrum enkele tonnen Euro’s heeft gekost.
Tijdens de opening gisteren konden de gasten kennismaken met het nierdialysecentrum en het RCR Zorghotel. Er was ook een gratis medische check-up voor de bezoekers.
Widjai Ganesh
 

error: Kopiëren mag niet!