Nickeriaanse internist Doerga heengegaan

De internist Manorath Doerga is gisterochtend omstreeks 4.00 uur overleden. Omstreeks half vier heeft hij zelf naar de ambulancedienst gebeld. Toen de ambulance arriveerde, bleek hij in coma te zijn. Bij aankomst in het ziekenhuis is nog geprobeerd om de internist te reanimeren, maar dat heeft niet mogen baten.
August Lila, ex-voorzitter van het stichtingsbestuur van het Streekziekenhuis Nickerie, zegt dat het heengaan van Doerga heel schokkend is overgekomen. Lila beschrijft Doerga als een zeer vrolijk mens. Hij was tijdens de periode van Lila als zittend bestuur  wederom in dienst genomen in het streekziekenhuis. De specialist was iemand die geen blad voor de mond nam. “Men kon het dan niet eens met hem zijn over iets, maar hij bleef zijn werk doen.”  Hij hoopt dat er op kort termijn een gepaste vervanging voor de internist  gevonden wordt.
Asha Tewarie, een patiënt die zich gisteren op de poli bij de dokter moest aanmelden, stond er verslagen bij toen zij het droevige bericht hoorde.  “Er stroomt geen bloed meer door mijn lichaam.” Hij was de enige Nickeriaanse internist.
Mones Nazarali, directeur van Fanys Garage, zegt dat hij de internist maandag voor het laatst heeft gesproken. De partner van de internist en zijn kinderen waren voor vakantiedoeleinden in het buitenland. Zij zouden gisteren terugkeren. Zijn letterlijke woorden waren:  “Mones, zorg dat mijn vrouw en kinderen weer veilig aankomen, anders i sabi toch?” Volgens Nazarali, zelf een patiënt van de overleden internist, kon men onder alle omstandigheden een grapje met de specialist  maken.
Internist Doerga was een Nickeriaan in hart en nieren. Nickerie heeft aan hem te danken, dat zij over een eigen  nierdialysecentrum beschikt. De internist bereikte de leeftijd van 56 jaar.

error: Kopiëren mag niet!