DNA heeft geen conceptwet Waarheidscommissie

De Nationale Assemblee (DNA) heeft geen conceptwet Waarheidscommissie aangeboden gekregen. Het parlement komt vandaag in huishoudelijk verband bijeen om over een aantal wetten te praten en over een commissie van rapporteurs die een oud concept over een waarheidscommissie moet afstoffen.
Volgens Anton Paal was afgesproken dat, indien de regering zou talmen, de indieners van de Amnestiewet weer het initiatief zouden nemen om een conceptwet Waarheidscommissie in elkaar te slaan. Intussen blijkt dat in 1998 er al een voorbeeld was.
In de Amnestiewet staat dat er onmiddellijk na afkondiging van de Amnestiewet er een waarheids- en verzoeningscommissie bij wet moet worden ingesteld. De wet is intussen al een week terug afgekondigd.

error: Kopiëren mag niet!