Taxibedrijven overdrijven met tariefsverhoging

Taxibedrijven hebben in de afgelopen week  willekeurige wilde verhogingen doorgevoerd op hun tarieven. Terwijl de brandstofprijzen met 21 cent per liter zijn gestegen, verhogen asociale  taxihouders hun tarief met exorbitante bedragen van boven de SRD 2. Voorzitter Rudie Balker van de Consumentenbond zegt aan Dagblad Suriname dat klanten zijn overgeleverd aan de willekeur van taxihouders. Dit komt omdat er geen taximeters zijn in de wagens. Hierdoor kan de klant niet controleren hoeveel kilometers er gereden is, om vervolgens de juiste prijs in rekening te brengen. Balker zal met zijn organisatie gesprekken voeren met de regering om mogelijkheden na te gaan voor het verplicht plaatsen van  de taximeters.
De Consumentenbond zal allereerst een schrijven richten aan de minister van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) om hem hiervan in kennis te stellen.   Hij vindt het jammer dat taxihouders ertoe over zijn gegaan hun tarieven te verhogen. Taxihouders hebben  met de recente brandstofprijsaanpassing slechts twintig cent meerkosten op 10 kilometers gereden brandstofverbruik. Dan kan men onmogelijk een rit verhogen met SRD 2. Balker vindt het jammer dat het juist weer de kansarmen zijn die gedupeerd worden door deze tariefsverhoging. De klanten zijn vaak genoeg de senioren burgers, mensen met een beperking of sociaal zwakkeren die een ziek familielid  moeten vervoeren  en niet beschikken over privé vervoer. Dagblad Suriname verneemt ook wel dat niet alle taxibedrijven hun tarieven hebben verhoogd.  Enkelen doen dat voorlopig niet. Ze kiezen duidelijk voor behoud van hun klanten en houden het op hun goede service.

error: Kopiëren mag niet!