Real Spartaan brengt Jong Tammenga gevoelige nederlaag toe

De competitie van de Kwattasportbond (KSB) gaat naar een climax toe. Was de ploeg van Jong Tammenga tot vorige week de grootste kanshebber om te titel te winnen, na de verliespartij tegen Real Spartaan moeten ze nu hard knokken om die positie te behouden. De tweede ploeg van de gelijknamige buurt speelde goed en creëerde kansen, maar de doelpunten kwamen niet echt. Real Spartaan was daarentegen koelbloediger en scoorde 2 keer. Na een 1-0-ruststand won Spartaan met 2-1. Harold Blokland en Lorenzo Leter scoorden voor Real Spartaan, Giovanni Cruden maakte het doelpunt van Tammenga. Bestuurslid Wensley Doornkamp van de KSB zegt evenals voorzitter Kenneth Themen dat de politie afgelopen weekend ook niet aanwezig was in het Degostadion. ‘De wedstrijd tussen Spartaan en Tammenga was een zeer beladen duel. De rivaliteit tussen de supporters van deze verenigingen is zeer intens. Het kon gewoon uit de hand lopen, was het niet dat de aanvoerders van beide partijen ze tot orde riepen. Als de politie erbij was, zouden ze zich rustig gedragen’, zegt Doornkamp, die hoopt dat de politie nu wel inziet om manschappen te sturen naar de wedstrijden.
Dego won haar partij met 2-1 van Hot Boys na een 1-1-ruststand. Lorenzo Mac Donald en Marvin Molle scoorden voor Dego, Renato Ceder maakte het doelpunt van Hot Boys. Door deze overwinning hebben Real Spartaan en Dego nu elk 23 punten en staan samen aan kop. Tammenga volgt met 21 punten, maar heeft ook een wedstrijd minder gespeeld dan de koplopers. Tammenga moet nog 3 wedstrijden spelen, de anderen nog 2.
Bintang Baru boekte afgelopen weekend haar eerste overwinning in de competitie. De hekkensluiter had tot dan toe een keer gelijk gespeeld. Met een briljante Kevin Sake won ze met 6-2 van Barcelona. De ruststand was 2-2. Sake scoorde 2 keer, zo ook Donovan Aaron (2x) en Randy Gill (2x). Ivanildo Vallei en Gordon Mathurin scoorden voor Barcelona uit Sophia’s Lust. De tweede ploeg van deze buurt, Jong Barcelona, won met 3-2 van Jai Hind uit Kwatta. Dwight Aminibo, Abennega Kejansie en Angelo Pryor scoorden voor Jong Barcelona. De goals van Jai Hind kwamen van Saha Diso (2x).

error: Kopiëren mag niet!