NF- fractie biedt Simons geen verontschuldiging aan

Als er iemand is die geen verontschuldiging ontvangt, dan is het DNA- voorzitter Jenny Simons. Dat werd gisteren duidelijk tijdens de persconferentie van de Nieuw Front-fractie. De samenleving heeft wel recht op een pardon. De oppositie liet zich afgelopen maandag gaan toen op een gegeven moment de voorzitter weigerde hun het woord te geven. Enkele leden stonden op en liepen naar de tafel van de voorzitter om aandacht te vragen.  Simons pikte dit niet en liet de “belagers” door de politie uitzetten.
Mahinder Jogi slingerde, nadat hij naar buiten was gestuurd, “marktwijf” naar het hoofd van  Simons toe.  Hij zei daarbij expliciet dat hij opzettelijk geen “marktvrouw” zegt maar “marktwijf”.  Simons zat onbewogen naar hem te luisteren.
Ook het lid Arthur Tjin At Tsoi liet zich gaan. Hij bleef halsstarrig toen de politie hem aanmaande om tenminste naar zijn plaats te gaan. Op een gegeven moment luisterde hij wel naar Ruth Wijdenbosch om zich te schikken naar de wil van de politie.
Castelen zei  namens de fractie dat zij zich niet tegenover de DNA- voorzitter kunnen verontschuldigen. Immers het is de schuld van de voorzitter dat zaken in het parlement zijn geëscaleerd. Volgens  Wijdenbosch zijn het de venijnige opmerkingen die de DNA- voorzitter steeds maakt richting de oppositie, die ervoor zorgen dat er steeds vuur in het parlement is. Als daarnaast de oppositie structureel het woord wordt geweigerd, is het hek van de dam.

error: Kopiëren mag niet!