Nationale selectie ziet roodgroen uit

Bondscoach Ricardo Winter heeft 23 spelers opgeroepen voor de eerste training van de nationale voetbalselectie van Suriname. Op donderdag 19 april maakt Natio een aanvang met de voorbereidingen voor de Parbo Bier Cup 2012 in mei en het ABCS-toernooi in juli op Aruba. De training wordt gehouden in het Andre Kamperveenstadion en vangt aan om 18.00 uur. Zoals verwacht levert koploper in de SVB-hoofdklasse, SV Robinhood, de meeste spelers af. Doelman Ronnie Aloema, Guno Kwassie, Romano Sordam, Romano Stekkel, Giovanni Waal, Vitorinio Pinas, Romeo Jomena en Giovanni Waal vertegenwoordigen de rood-groene formatie. WBC is met 4 spelers de tweede grootste leverancier. Serginho Reding, Giovanni Drenthe, Wirinder Somai en Gary Sordjo komen van de ploeg van voorzitter Glenn Ramautar. Inter Moengo Tapoe is vertegenwoordigd met drie spelers, te weten Naldo Kwassie, Ives Vlijter en Stefano Rijssel. Leo Victor moet het doen met Friso Mando, Voorwaarts levert Obrendo Huiswoud en Evani Esperance af, van Transvaal komen Miquel Darson en Gillermo Faerber, van Excelsior Jetro Fer en Olmerd Poeketie en van SNL Manuel Kowid en Giovanni Alleyne.
Zoals het ernaar uitziet zal het aanvalsduo van Natio zeker bestaan uit Romeo Jomena en Giovanni Waal. Ze zijn ook de topscorers in de Hoofdklasse met 11 om 12 doelpunten. Romano Stekkel, die momenteel een van de beste middenvelders is in de Hoofdklasse, lonkt mogelijk ook naar een basisplaats, samen met routinier Romano Sordam. In het doel is Obrendo Huiswoud in feite niet meer verzekerd van een basisplaats. Oud dienaar Ronnie Aloema is momenteel in topvorm bij de koploper en zal Huiswoud flink concureren. Verrassend is de oproep van Ives Vlijter van Inter Moengo Tapoe. Een van de behendigste voetballers in Suriname was ondanks zijn goede prestaties op het veld op een zijspoor terechtgekomen. Ook voormalig bondscoach Kenneth Jaliens, nu technisch directeur, gebruikte hem niet. Gary Sordjo van WBC zit er na lange tijd weer bij de selectie.

error: Kopiëren mag niet!