Alleyne, Rijssel en Drenthe terug in Natio


Drie opvallende namen die in de voorlopige nationale voetbalselectie terug te zien zijn, zijn die van Giovanni Alleyne, Stefano ‘Boeroe’ Rijssel en Giovanni Drenthe. Deze drie spelers waren uit disciplinaire overwegingen in november 2011 buiten de nationale selectie gezet door de technische staf. De huidige technisch directeur van de SVB, Kenneth Jaliens, maakte toen als bondscoach van de A-selectie ook deel uit van de technische staf. Alleyne, Drenthe en Rijssel zaten toen zowel bij de Olympische (U-23-selectie) als de A-selectie.
Alleyne, die uitkomt voor de SVB-eersteklasser SNL, bleef gewoon weg en kwam niet opdagen voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen El Salvador in het Andre Kamperveenstadion. De technische staf zette hem meteen buiten de selectie. Later zou hij mogelijk een tweede kans krijgen om met de Olympische selectie naar de eindronde in St. Kitts af te reizen, maar dat werd ook afgeblazen door de technische staf.
Rijssel en Drenthe waren eveneens uit de Olympische selectie gezet die op weg was naar St. Kitts november vorig jaar, daar ze de uitermate belangrijke laatste training zonder bericht van verhindering niet bezocht hadden. Toen naar hen gebeld werd, bleek dat hun telefoons uitgeschakeld waren. Later kwamen ze met een verklaring dat ze voetbalmoe waren. De technische staf was ook hier genadeloos en zette hun zonder pardon buiten de selectie.

error: Kopiëren mag niet!