Gekapseisde ponton veroorzaakt olievlek in Surinamerivier Bemanningslid Faisel Jokhoe wordt vermist

Een dekschuit van Kuldipsingh NV is maandagavond gekapseisd ter hoogte van Redi Doti. Er is hierdoor veel diesel en smeerolie uit de machine in het rivierwater terechtgekomen, met als gevolg een grote olievlek in de rivier.  Dr-lid van ressort Carolina, Purcy Joeroeja, maakt zich samen met de bewoners van Pierre Kondre en Redi Doti enorme zorgen hierover. De plaatselijke bewoners maken immers dagelijks gebruik van het rivierwater om te baden, te koken en te wassen. Het water is vervuild met dieselolie. Ook de visvangst loopt gevaar, zegt Joeroeja. Volgens hem kan in zekere zin gesproken worden van een milieuramp.
Jerry Sadiek, pr-officer van Kuldipsingh NV, geeft aan dat de vrachtboot op de terugweg was naar Paramaribo. Er was steenslag gekocht bij Antino Minerals achter Blakawatra. Sadiek geeft aan dat zij nog niet weten hoe het ongeluk precies is gebeurd. Er is wel een verklaring afgelegd bij de politie. Volgens die verklaring van de kapitein is de stuurinrichting van het vaartuig defect geraakt bij het beschrijven van een bocht. Dat feit en de slechte weersomstandigheden hebben ertoe geleid dat het vaartuig kapseisde en in de diepte verdween. Op dat moment was de schuit beladen met steenslag.
Behalve de kapitein waren er nog twee bemanningsleden aan boord. De kapitein en één van de bemanningsleden werden uit het water gehaald door bemanningsleden van een vaartuig dat toevallig voorbij ging. De derde persoon van de  dekschuit wordt vermist. Hij moet Faisel Jokhoe heten, meldt een persbericht afkomstig van het Korps Politie Suriname. De Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) is bezig met het onderzoek. Er zijn duikers ingezet door Kuldipsingh NV om Jokhoe te zoeken.

error: Kopiëren mag niet!