DNA-voorzitter roept vp op tot handelen in kwestie belaging zwangere

De Nationale Assemblee heeft tot drie keren toe een schrijven gehad van een zwangere die om hulp vraagt. Zij wordt belaagd door haar buurman die tevens een ex-militair is. Volgens de voorzitter van het parlement is deze vrouw thans in het ziekenhuis opgenomen. Zij vroeg de minister van justitie, de vicepresident en de politie om vooruitlopend op de aanname van de Wet Belaging maatregelen te treffen. De belager is volgens haar meerdere keren onder handen genomen door de politie, maar is steeds op vrije voeten gesteld. Zij vroeg aan de vicepresident om deze persoon te laten opnemen in het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) indien hij psychische behandeling nodig heeft. De ex-militair is een gevaar en dreiging voor de vrouw. Zij doet een oproep om snel maatregelen te treffen en een tweede ramp te voorkomen. Onlangs werd de samenleving opgeschrikt door de moord op drie familieleden door de partner van een van de slachtoffers. Hij was een PCS-patiënt en ook een ex- militair. Hij belaagde zijn partner al een poos. De vrouw deed aangifte bij de politie, maar die heeft niet opgetreden.

error: Kopiëren mag niet!