Flora maakt einde aan kampioensdroom PVV

In de beslissende strijd om de bezetting van de tweede plaats bij de NGVB, werd het een volkomen beladen en emotionele strijd. In een eveneens vrij hoog tempo gespeelde strijd was het Flora die in de 3de minuut snel op een 1-0 voorsprong kwam. De jeugdige Clarence Blatz benutte de toegekende strafschop,  nadat Wendel Jubitana de bal met zijn hand bespeelde in het strafschopgebied. In de 41ste minuut was het Robert Dikan die een blunder van doelman Safero Rome van Flora afstrafte en de stand naar 1-1 reduceerde bij de rust voor PVV.  In de 58ste minuut kwam PVV op een 2-1 voorsprong door Wendel Zebeda, die andermaal een blunder van doelman Rome benutte.
Een tactische wijziging in het spel bij Flora door trainer Rodney Oldenstam, zorgde voor meer druk op de verdediging van PVV. Doelman Rome werd vervangen door veldspeler Blatz en Steven Loos door Ritchel Nelson, alsmede het inbrengen van de jeugdige Furgill Tinhull. Maar het bleef niet hierbij, want Flora voerde het tempo verder op, wat gevolg was dat ij de 61ste minuut PVV de eerste klap  kreeg door het verlies van linkerverdediger Miquel Brondestein door een tweede gelekaart ,wat automatisch rood  beteknde. Met een hattrick van Serzinio Rome in de 70ste,73ste en 85ste kwam Flora op een 5-2 score te staan. Valentino Wilsterman scoorde het derde doelpunt in de 72ste minuut.
Zowel Botopasie als Flora hebben de eerste stappen gezet naar het kampioenschap of semikampioenschap. Met deze nederlaag ligt PVV nu geheel buiten de boot voor de titel en is de opportunistische uitspraak ‘wij worden de kampioen’ als een nacht kaars uitgegaan.
Botopasie is voor de tweedemaal erin geslaagd om de dorpsstrijd tegen Jong Aurora te winnen. In de eerste ronde zegevierde Botopasie met de kleinste score van 211, ditmaal werd het ruime zege van 5-2. In de eerste  45 minuten van de strijd leek het bepaald niet erop dat Botopasie tot dit resultaat zou komen. Beide ploeg begonnen de strijd in een zeer hoog tempo, waarbij Jong Aurora de betere kansen kreeg. In de 8ste minuut kwam Jong Aurora reeds zeer verrassend op een 1-0 voorsprong, toen Samuel Sampi’s vrije trap  via de handen van doelman Jasser Eduards in het doel van Botopasie verdween. Jong Aurora vergrote de druk verder op het spel, terwijl Botopasie zich meer bediende van individueel spel. Jason  Lugard zorgde in de  21ste minuut met een diagonaalschot dat Jong Aurora op 2-0  kwam.
Een herboren Botopasie kwam na de rust het veld op en reeds in de 49ste minuut werd de achterstand naar 1-2 gebracht door Armando Lugard. Aanvoerder  Tarantini Eduards zorgde  in de 58ste voor de gelijkmaker. Hierna was het de jeugdige topscorer Dennis Doekoe die met twee opeenvolgende treffers in de 73ste en 88ste minuut Botopasie naar 4-2 schoot. Doekoe heeft al 31 keer gescoord in deze competitie. Met zijn tweede doelpunt  in de 90ste minuut stelde Lugard de zege veilig voor Botopasie. Trainer Orsinie Jabini van Botopasie was dolblij met deze overwinning, daar een verlies Botopasie in een moeilijk positie zou brengen voor het kampioenschap. Jong Aurora zou naar de mening van Jabini niets aan deze drie punten  hebben. Trainer Wendel Hardy van Jong Aurora verweet deze nederlaag aan een slechte conditie van de ploeg en het niet optimaal bezoek van de training door de seniorenspelers. ‘De conditie heeft ons duidelijk parten gespeeld in de tweede helft en daar heeft Botopasie goed gebruik van gemaakt.’
Napoli kwam tot een magere 2-1 zege op Puwa Nani. Rohen Wolff opende voor Napoli de score in de 20 ste minuut, terwijl Guillermo Redout  van Puwa Nani middels het benutte van een strafschop in de 43ste minuut voor een 1-1 rustscore  zorgde. Uit een strafschop bracht  de ingevallen Michel  Anoewartja Napoli naar 2-1. De jeugdige aanvoerder van Puwa  Nani  Guillermo Welles miste in de 83ste minuut de tweede toegekende strafschap. Voor Jonathan Sanches was dit ook de tweede gelekaart (automatische rood) als veroorzaker van beide strafschoppen tegen Napoli.
Het programma voor donderdagavond om 18.00 uur Puwa Nani – Flora en om 20.00 uur  Botopasie – Napoli.