Dayanand Dwarka: Haven Nickerie weer openstellen voor economisch verkeer

Dayanand Dwarka, voorzitter van de vakbond bij SBBS Nickerie Operations, pleit voor het gauw openstellen van de havenfaciliteiten van Nieuw Nickerie voor het economisch verkeer. De haven had eind vorig jaar na een uitbreiding en rehabilitatie te hebben ondergaan, weer operationeel moeten zijn. Het openstellen van de haven had het oponthoud kunnen voorkomen die de SBBS had ondervonden met het transport van bananen naar Paramaribo. Het vervoer van het fruit naar de stad stagneerde vanaf zondag vanwege de sluiting van de TW-brug in Wageningen. Gelukkig is de schade voor het bedrijf beperkt gebleven, daar de brug sinds gistermiddag weer is opengesteld voor zwaar materieel. Het fruit is ook onbeschadigd gebleven, omdat het goed opgeslagen was in koelcontainers. Dwarka wijst erop dat het vervoer over land het bedrijf veel meer kost dan over water. Hij ziet daarom graag dat de havenfaciliteiten op korte termijn weer opengesteld worden. Het bedrijf is nog in de opstartfase en daarom erg gevoelig voor deze calamiteiten.

error: Kopiëren mag niet!