Eerste resultaten consulschap Van den Tweel worden zichtbaar

Vorige week heeft Gerard van den Tweel, honorair consul van Suriname in Nederland, overleg gevoerd met consulaire en diplomatieke collega’s  in Den Haag. Daarbij is vanzelfsprekend ook aandacht besteed aan de gevoelige politieke situatie in Suriname. Gerard van den Tweel is zich van die gevoeligheid zeer bewust. Hij is de afgelopen dagen door tal van mensen benaderd, onder wie velen uit de Surinaamse gemeenschap, met de vraag of het aannemen van de Amnestiewet gevolgen heeft voor zijn functioneren als honorair consul.
Van den Tweel benadrukt dat hij voor de functie is voorgedragen door het Surinaamse bedrijfsleven. Zijn inzet is steeds gericht geweest op het bevorderen van de goede handelsbetrekkingen tussen Nederland en Suriname. De belangen van de Surinaamse gemeenschap staan daarbij voorop. Van den Tweel: “Ik beschouw het als een voorrecht om wat te kunnen betekenen voor het Surinaamse volk. Door mijn goede contacten met het bedrijfsleven en de autoriteiten hebben we al het een en ander kunnen bereiken op het gebied van bosbouw, woningbouw, met name sociale woningbouw, en recreatie. Het zou toch zonde zijn om al dat werk te laten liggen. Ik ben ervan overtuigd dat er nog veel moet gebeuren en dat we de beste resultaten bereiken door de lijnen met het Surinaamse bedrijfsleven en de bevolking open te houden.”
In februari 2012 is in Paramaribo bij het Academische Ziekenhuis Paramaribo aldaar een ziekenhuishotel met 14 kamers geopend voor familie van patiënten die van verre komen. Suriname is immers een uitgestrekt land. Daarnaast is op dezelfde dag een cardiologisch centrum voor kinderen geopend. Een en ander is gebaseerd op het voorbeeld van de Nederlandse Ronald Mc Donald huizen en is gefinancierd met donaties van Nederlandse en Belgische particulieren. Van den Tweel: “Ik ben blij dat we daaraan een steentje hebben kunnen bijdragen.” De komende maanden is Van den Tweel weer regelmatig met potentiële investeerders in Suriname te vinden. Van den Tweel blijft zijn schouders onder het werk zetten.

error: Kopiëren mag niet!