Asabina heeft hart voor mannelijke slachtoffers

De grootste groep die slachtoffer  wordt van belaging en huiselijk geweld zijn vrouwen. Echter moet men niet over het hoofd zien dat ook mannen slachtoffers zijn, zegt het assembleelid Ronny Asabina.  Ook mannen zitten met het probleem van huiselijk geweld en belaging, maar er openlijk voor uitkomen, ligt bij hen in een taboesfeer. Tijdens de behandeling van de Wet Belaging vroeg Asabina de aandacht om ook voorzieningen te treffen voor mannen, zodat zij uit de taboesfeer komen.
Asabina heeft kunnen opmaken dat de slachtoffers begeleid worden. Hij vroeg zich af waarom de daders en/of de belagers niet begeleid worden. Ook plaatste hij de kanttekening dat het Bureau Slachtofferhulp uitsluitend wordt bemenst door het vrouwelijk geslacht. Hij deed het voorstel om ook mannen in dienst te nemen, zodat ook de mannen daar terecht kunnen voor hulp. Hij heeft het gevoel alsof er voor de mannen  een drempel wordt opgeworpen om over hun problemen te praten. Asabina weet ook nog te vertellen dat wanneer mannen aangifte doen bij de politie over huiselijk geweld zij worden uitgelachen. Het komt veelvuldig voor dat politieagenten proberen te bemiddelen in relatieproblemen. Hij wil graag weten of de politie genoegzaam is opgeleid of deskundig genoeg is om te kunnen bemiddelen in relatieproblemen.

error: Kopiëren mag niet!