Sloperij niet debet aan onderdelendiefstal

‘Mijn bedrijf heeft altijd eerlijk en oprecht zaken gedaan met individuen  alsook bedrijven in dezelfde branche.’ Dit zegt D.C., de eigenaar van de autosloperij die onlangs negatief in de media verscheen vanwege een vermeende diefstal van auto- onderdelen. De eigenaar is erg aangeslagen van de hele situatie, daar zowel zijn naam als die van de autosloperij negatief in het nieuws is gebracht. Hij vertelt: ‘Omstreeks januari 2012 werd ik benaderd door ene J.D., die zich voorstelde als te zijn een onderdelenverkoper. Hij bood mij auto-onderdelen aan tegen de reële waarde, waardoor het mij nooit is opgevallen dat het om gestolen spullen ging. Na 3 maanden stond  de politie voor mijn bedrijf, samen met ene R.G. Die beweerde dat  de onderdelen  gekocht door mij, bij J.D.,  gestolen waren uit het bedrijf van R.G. Naderhand is gebleken dat J.D. het neefje is van R.G. Toen mij werd voorgehouden dat de spullen van diefstal afkomstig waren, heb ik mijn volledige medewerking verleend  bij het politioneel onderzoek. Het onderzoek heeft uitgewezen dat het neefje J.D. en  zijn vriend S.M.  de spullen daadwerkelijk hadden gestolen.’
Onder de in beslag genomen spullen  bevonden er ook spullen van D.C. die na onderzoek aan hem zijn terug gegeven. D.C. zegt dat de reputatie van zijn bedrijf enorm is geschaad. De uitspraak van de eigenaar van een zaak die Japanse auto-onderdelen verkoopt, dat men een kijkje moet gaan nemen in zijn bedrijf voor gestolen spullen, vindt D.C. heel onterecht. Deze uitspraak heeft in één klap een deuk gebracht aan het goede imago van zijn zaak . ‘Elke schroef in mijn bedrijf is gekocht, hetgeen ik ook kan staven middels kwitanties en bonnen.’
D.C. wil als ondernemer de samenleving  en andere ondernemers erop wijzen om alert te zijn alvorens zaken te doen met anderen. De eigenaar van de autosloperij was voor drie dagen aangehouden. Hij is nu op vrije voeten. De trauma en de ellende die hij die drie dagen heeft moeten doorstaan, zullen hem de rest van zijn leven bijblijven.
 

error: Kopiëren mag niet!