Ronny Asabina: ‘Regering, leer het volk om te gaan met geld’

‘De regering zal het volk moeten leren te budgetteren. Surinamers maken onnodig veel schulden.’  Dit zegt BEP-assembleelid Ronny Asabina. De parlementariër wijst erop dat goederen in de wereld niet goedkoper worden en het leven met de dag duurder wordt. Het is een internationale trend. ‘Wij hebben daarom wijsheid nodig hoe om te gaan met ons zuurverdiend geld.’ Asabina vindt dat de regering in partnerschap met ngo’s en consumentenorganisaties  de burgers zou moeten trainen in budgetteren en het maken van een betaalplan. De doorsnee Surinamer heeft volgens Asabina lopende betalingsachterstanden.  De regering zou een instituut in het leven moeten roepen die de burgers traint in budgetplanning. Burgers hebben zoveel schulden dat ze niet in staat zijn een 7 procent bouwlening aan te gaan. Het wordt volgens de parlementariër hoog tijd dat hierin verandering komt.  De regering zou het volk ook kunnen helpen door zodanige condities te creëren dat men zelfvoorzienend wordt. Een daarvan is het stimuleren van landbouwactiviteiten onder de bevolking.

error: Kopiëren mag niet!