Beide ijsmachines Coronie defect

De Coroniaanse vissers lijden al een week verlies. Ze kunnen hun gevangen vis niet lang bewaren, daar ze geen beschikking hebben over ijs. Het kokosdistrict telt twee ijsmachines, die momenteel buiten werking zijn. Rr-lid Joyce Goncalves-Jardin de Ponte maakt er gewaag van tegenover Dagblad Suriname. ‘De eerste machine ging een week terug kapot, nu werkt de tweede ook niet’, zegt het rr-lid.
‘De vissers zijn helemaal gedemotiveerd en verhit. Ze hebben geen broodwinning. Elke dag moeten ze vis weggooien, daar ze het niet kunnen bewaren.’ Goncalves geeft aan dat ook Guyanese vissers gebruikmaken van het Coroniaans ijs. ‘Als ze langs varen, stoppen ze om hun ijsvoorraad aan te vullen. Maar dat kan ook niet meer.’ Ze hoopt dat het probleem zo snel mogelijk wordt opgelost.

error: Kopiëren mag niet!