Oplichter aangehouden

De 22-jarige recidivist K.B. is donderdagmiddag door de politie van Lelydorp aangehouden ter zake oplichting en verduistering. Deze jongeman moet sedert vorig jaar tal van mensen hebben opgelicht. Hij hield zijn slachtoffers voor dat zij voor slechts  Euro 100 bezitters konden worden van BlackBerry mobiele telefoontoestellen en laptops. Deze goederen kon hij binnen korte tijd voor hen uit Nederland laten halen. Men moest alvast een voorschot van Euro 50 geven en de rest bij het in ontvangst nemen van het toestel. Enkele van zijn slachtoffers kregen bij betaling een kwitantie. Toen de mensen het wachten op de toestellen beu waren, deden negen (9) aangifte bij de politie van Lelydorp. K.B. werd opgespoord en hangende het onderzoek aangehouden en in verzekering gesteld. Op hem werd aangetroffen en in beslag genomen een kwitantieboekje,  waaruit 89 kwitanties zijn gescheurd. Het vermoeden bestaat dat hij meerdere slachtoffers heeft gemaakt. Zij die denken door deze man te zijn benadeeld, worden door de politie opgeroepen zich in verbinding te stellen met de politie van Lelydorp. K.B. was vorig jaar december voor een soortgelijk gepleegd strafbaar feit achter slot en grendel geplaatst.

error: Kopiëren mag niet!