Kwasiba koploper 3de klasse Biljartkampioenschappen

Het lukte Stanley Kwasiba na 2 speeldagen de leiding in de Nationale Biljart kampioenschappen in de 3e klasse over te nemen. In een spannende slotfase waarbij Ronny Austerlitz een plotselinge sprint nam naar de eindstreep, gelukte het Kwasiba nog net deze voor Ronny te halen. Kwasiba won in 34 beurten. Vrijdag lukte het de ‘briesende leeuw’ Stanley Kwasiba zijn eerste puntjes na 45 beurten tegen de andere Nickeriaan Ewald Wongsoredjo binnen te halen. Dat kwam als een verrassing over bij het publiek.
Onder een nog spannendere sfeer verliep de partij tussen de 2 kanshebbers Imro Te Vrede en Ewald ‘Wally’ Wongsoredjo met vaker een lichte tot ruime voorsprong voor Imro. Met nog slechts 2 caramboles te gaan voor Imro en 10 voor Ewald, nam laatstgenoemde een plotselinge sprint en won de partij in 31 beurten bij een eindstand van 78 – 80. Vrijdag haalde Ewald Wongsoredjo al een huzarenstukje uit door binnen de kortste tijd de wedstrijd te winnen van Hemant Mahabir. Reeds na  17 beurten wist hij de winst in de wacht te slepen en speelde daardoor tot nog toe de kortste partij in deze klasse.
Vrijdag wist semi-kampioen Imro Te Vrede zijn tweede wedstrijd wel in winst om te zetten. Van Asraf Bachoe won hij in 23 beurten, terwijl hij de nieuwkomer Ronny Austerlitz uit Nickerie na 27 beurten won. Verder wist Hemant Mahabir in 33 beurten te winnen van Ronny Chan Jon Chu, terwijl Ronny Chan Jon Chu zijn tweede wedstrijd wel wist te winnen van Ronny Austerlitz in 41 beurten. Ewald Wongsoredjo wist ook van Asraf Bachoe te winnen; hij won in 27 beurten.

# Naam

W

Ptn

1 Stanley Kwasiba

3

6

2 Ewald Wongsoredjo

4

6

3 Imro Te Vrede

3

4

4 Hemant Mahabir

2

2

5 Ronny Chan Jon Chu

2

2

6 Asraf Bachoe

3

0

7 Ronny Austerlitz

3

0

8 Soeban Wongsowidjodjo

0

0

9 Hendrik Berghaven

0

0

 Standenlijst 3de klasse:

error: Kopiëren mag niet!