Guno Burleson wint Euro 1500 hoofdprijs Roethof Open

Na een aantal barragepartijen is zaterdagochtend rond 00.25 meervoudig landskampioen MI Guno Burleson gekroond tot kampioen van het Roethof Opendamtoernooi 2012. Hiermee won hij de hoofdprijs van Euro 1500. Gaetano Nahar werd semikampioen en toucheert Euro 1000. De nummer 3 Rinaldo Kemnaad ging naar huis met een bedrag van Euro 500. Er waren  individuele prijzen die gingen naar Harrypersad Laldjietsing, Derryl Bohr en Niaaz Salarbaks. Ze kregen elk Euro 250. Het Roethof Open wordt volgend jaar weer gehouden.
Na de 9de speelronde eindigden Burleson, Gaetano Nahar en Rinaldo Kemnaad samen aan kop met elk 14 punten. Burleson versloeg in de laatste ronde John Schmeltz, Nahar was te sterk voor Niaaz Salarbaks en Kemnaad zette Harley Overman opzij. De partij Burleson – Schmeltz ontaarde bijna in een vechtpartij, daar Burleson vond dat hij gestoord werd door clubgenoot van Schmeltz, Waldi Anches. Daar drie dammers met gelijk aantal punten op de eerste plaats eindigden, werden beslissende barragepartijen gespeeld.
Burleson won de eerste barragepartij (2×10 minuten sneldammen) van Kemnaad. Daarna won Nahar ook van Kemnaad. Door twee verliespartijen eindigde Kemnaad officieel als derde. De laatste barragepartij ging tussen Burleson en Nahar, waarbij dammers tot een remise kwamen. Hierna zouden deze dammers sudden-death sneldampartijen van 2×5 minuten spelen totdat ere en winnaar uit de bus zou komen. De eerste partij eindigde in remise. De twee beslissingspartij werd gewonnen door Burleson.
Zaterdagavond vond de prijsuitreiking plaats. Daarvoor werd er ook een sneldamtoernooi afgewerkt en een damtoernooi voor spelers onder 16 jaar.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: