Paramaribo City Mile hardloopwedstrijd

Op zondag 22 april is Suriname weer een evenement rijker. Om 10:00 uur start de Paramaribo City Mile op het Onafhankelijkheidsplein. Deze hardloopwedstrijd van 1,6 km (een Engelse mijl) loopt om het Onafhankelijkheidsplein. Er zullen ongeveer 2,5 rondes moeten worden afgelegd. De organisatie van de Paramaribo City Mile ligt in handen van Stichting Letitia Vriesdesportpromotie Suriname. Deze stichting heeft tot doel het sportklimaat in Suriname op een hoger peil te brengen. Door middel van de City Mile wil de stichting de hardloopsport verder promoten. Omdat het om een korte afstand gaat, is de drempel om mee te doen erg laag.
De inschrijving staat open voor iedereen vanaf 8 jaar. De organisatie heeft voor een relatief korte afstand gekozen, zodat jong en oud, maar ook getraind en ongetraind kunnen deelnemen aan dit evenement. Het blijft natuurlijk wel een hardloopwedstrijd en het is niet de bedoeling dat mensen de afstand gaan wandelen. Deelname aan dit evenement is gratis.
 

error: Kopiëren mag niet!