Deva Boys prolongeert titel

Het is Deva Boys met nog een wedstrijd te gaan gelukt om het kampioenschap te prolongeren bij de Meerzorgsportbond (MSB). Afgelopen jaar werd deze ploeg ook kampioen en mag daarom de wisseltrofee eigendom maken. Deva Boys heeft grandioos gewonnen van JVV met 4-0 en liet ze alle hoeken en gaten van het veld zien. Bij aanvang van de voetbalcompetitie dit jaar had niemand gedacht dat Deva Boys de kampioenstitel zou prolongeren, omdat zij het enige team was dat 7 basisspelers zag weglopen naar andere verenigingen. JVV, Naw Jawaan en Nacional waren de grote kanshebbers voor de titel.
Maar Deva Boys groeide in de competitie heel erg succesvol. Voor aanvang van de wedstrijd werd door het bestuur van Deva Boys aan haar spelers medegedeeld dat het niet normaal is dat Deva Boys in hetzelfde competitiejaar twee keer kon verliezen van JVV. Dit is nooit gebeurd en ze heeft tot nu toe alle beslissingswedstrijden tegen JVV in haar voordeel beslist. De doelpunten kwamen van oud-international Rudy Verveer, de topscoorder Jonathan Iroredjo en Valentino Hoogdorp (2x).
De aanhang van zowel Deva Boys als JVV waren heel erg tevreden met het arbiterstrio olv. FIFA-arbiter Enrico Wijngaarde. Deze kreeg ook na de wedstrijd een staande ovatie van het publiek van Meerzorg. Het bestuur van de Meerzorgsportbond had vanwege de hoge belangen deze arbiters laten inzetten via de SVB.
De andere wedstrijd ging tussen Naw Jawaan en Tamansarie. Hoewel Deva Boys en Naw Jawaan aartsrivalen zijn, leek dat gisteren niet, want de totale aanhang en spelers van Naw Jawaan vuurden Deva Boys aan. Naw Jawaan zou enige kans hebben voor deelname aan het Lidbondentoernooi alleen als JVV zou verliezen. Dit is ook gebeurd, Naw Jawaan haar wedstrijd van hekkensluiter Tamansarie met 2-1 won. De doelpunten van Naw Jawaan kwamen van Reiswieg Idoe en Ashwien Mahabier en voor Tamansarie scoorde Raoul Smit. Naw Jawaan is uitgespeeld en staat nu op de tweede plaats met 10 punten. Indien JVV haar laatste wedstrijd verliest of gelijk speelt is Naw Jawaan semi-kampioen. Bij winst van JVV op Jong Tiger zal een beslissingswedstrijd gespeeld worden tussen JVV en Naw Jawaan voor de tweede plek.
In de Tweedeklasse doet de ploeg van Deva Boys’82 ook goede zaken. The Brothers werd verslagen met 5-1. JVV B wist met 1-0 te winnen van Inter Tornado, terwijl Real Peperpot ook nipt wist te winnen van Schorpioen met 1-0.

Standenlijst Finaleronde MSB:

# Vereniging

W

Ptn

1 Deva Boys

4

12

2 Naw Jawaan

5

10

3 JVV

4

7

4 Nacional

4

6

5 Jong Tiger

4

3

6 Tamansarie

5

0
Standenlijst Finaleronde Tweedeklasse MSB:

# Vereniging

W

Ptn

1 Deva Boys’82

3

7

2 Real Peperpot

3

6

3 The Brothers

3

6

4 Schorpioen

3

4

5 JVV B

3

3

6 Inter Tornado

3

0

error: Kopiëren mag niet!