FC ADO start finaleronde met overwinning op Vredenburgstar

De finaleronde van de Eersteklasse van de Livornosportorganisatie (LSO) werd zondag voortgezet met de tweede partij. Tegenover elkaar stonden de ploegen van Vredenburgstar en FC ADO. Vredenburgstar eindigde de algemene ronde op de tweede plaats en begon met een bonuspunt. FC ADO, de ploeg van trainer Arnold Ceder, was als 4de geplaatst. Hoewel Vredenburgstar betere kansen kreeg, was het FC ADO, die de wedstrijd met 3-1 won na een 2-0- voorsprong. Arbiter Antolo Pinas floot een perfecte wedstrijd.  Door deze overwinning bezet ADO de tweede plaats in de finaleronde met 3 punten. Koploper is Caravan met 5 punten, Vredenburgstar staat derde met 1 punt. Eendracht heeft er geen punt. Donderdagavond speelt Caravan tegen FC ADO.
De eerste 5 minuten waren voor Vredenburgstar. Een zenuwachtige ADO kwam niet in haar spel. Na de 5de minuut kreeg ze een beetje grip op de wedstrijd. In de 9de minuut werd Yail Veira van ADO diep gestuurd. Veira kopte de bal voor zich en passeerde in een rush verdediger Vinod Bhagirath van Vredenburgstar. Met een schuiver passeerde de rappe vleugelspeler doelman ……….. (1-0). Hierna ging Vredenburgstar flink in de aanval, terwijl FC ADO een verdedigende houding aannam. Maar in de eerste helft was FC ADO-goalie Helmut ‘Bere’ Beukenhout onverslaanbaar. Met prachtige reflexen weerhield hij onder andere Iwan Ave en Serginho Atmo van doelpunten.
De tweede helft was 10 minuten oud toen FC ADO op 2-0 kwam. De ingevallen Marcelo Triesie maakte een prachtige actie op de vleugel, waarbij hij met een lichaamsbeweging verdediger Lionel Laurens omspeelde. Vervolgens nam hij de bal mee en trok voor. De aanstormende Dani Kitaman tikte de 2-0 binnen. Vredenburgstar gooide nu alles in de aanval. FC ADO verdedigde sterk en speelde op counters. De kansen waren aan beide kanten om te scoren. In de 75ste minuut kon competitietopscorer Iwan Ave zijn 26ste doelpunt dit seizoen scoren. Uit een slap moment in de verdediging stifte hij de bal over Beukenhout. De gelijkmaker van Vredenburgstar zat er dik in, was het niet dat doelman Beukenhout in topvorm verkeerde. Een keer dat hij verslagen werd, redde ADO-verdediger Marnix Brown met zijn lichaam een schot van Ave. In blessuretijd scoorde Miquel Harderwijk de 3-1 voor ADO, waarmee de strijd gestreden was.
In de Tweedeklasse werd BKV met 4-0 naar huis gestuurd door Jivan Jotie. Voor de ‘veteranenploeg’ van Jivan Jotie scoorden Amarwidjai Ambika, Roy Bromet, Jules van Halen en Mohamed Baksie. Rood kreeg Louisville Emmerson van Jivan Jotie in de 59ste minuut. Door deze overwinning blijft Jivan Jotie de koploper in de Tweedeklasse en is zo goed als zeker van een plaats in de finaleronde. Ook runner-up Welgedacht C doet het goed. Ze won met 6-0 van Jai Hanuman door doelpunten van Saviel Towo (3x), Amresh Jhinkoe en Avinash Nakched. In de U-20-klasse was AS Highwaystar met 4-1 te sterk voor Puwanani door goals van Donovan Amatsoeran, Avinash Tiloe, Raiez Baksh en Edward Santinio. Lorenzo Calli redde de eer voor Puwanani.
In de Eersteklasse werd ook gespeeld de inhaalwedstrijd tussen Cruzeiro en Jong Jivan Jotie. Cruezeiro verloor met 6-2 en moet promotie/degradatie spelen om zich te kunnen behouden in deze klasse. Voor Jong Jivan Jotie scoorden Sergio Comvalius, Jhonata Costa, Romario Misiedjan, Leonan Lima Baros en Soeradj Mahadien. Geoffrey Eersteling en Ravaelli Kromoinangoen scoorden voor Cruzeiro.

Stand Eersteklasse Finaleronde

 

Team

G

P

V

T

S

1

Caravan

1

5

5

2

3

2

F.C. ADO

1

3

3

1

2

3

Vredenburgstar

1

1

1

3

-2

4

Eendracht

1

0

2

5

-3

 

 *Caravan gestart met 2 en Vredenburgstar met 1 bonuspunt
 Topscorer: 1. Ave Iwan 26 dlp. (Vredenburgstar); 2. Wendel Dors 19 dlp. (Caravan)
Het vervolgprogramma voor het  weekend:
Donderdag 19 april 2012:
18.30   U-20  Welgedacht C –Jong Jivan Jotie
20.20   E/F.   Caravan – FC ADO
Zondag 22 april 2012:
09.30   T. Jong India – Caravan 2010
11.20   T. Jai Jawan – KD 2011
13.10   E.  Jong Jivan Jotie – Highwaystar
15.00   T. The Red Rose – Welgedacht C
16.50   E. Vredenburgstar – Eendracht

error: Kopiëren mag niet!