Consumentenbond: Controle op lijst verlaagde goederen zoek

De Consumentenbond, onder leiding van Rudie Balker, heeft na onderzoek in verschillende winkels vastgesteld dat er geen controle is op de lijst van de 21 verlaagde basisgoederen. Balker is er niet over te spreken dat in een aantal winkels de oude prijzen nog staan op de verlaagde basisgoederen. De afspraak  was dat de lijst met de nieuwe verlaagde prijzen geplakt zou worden in alle winkels. Dat is echter niet gebeurd. Als consumenten vragen naar de lijst, krijgen ze van de winkelier wel de korting op het basisgoed. Degene die niet vraagt naar de lijst, wordt keihard de oude niet verlaagde prijs in rekening gebracht bij de kassa. Dit betekent dat de winkelier een grove winst maakt op deze basisgoederen. Balker zegt aan Dagblad Suriname vandaag gesprekken te zullen voeren met winkeliers en importeurs, zodat een eind wordt gebracht aan deze onoverzichtelijke situatie in de winkels. Het is wettelijk bepaald dat de lijst  met de verlaagde prijzen overzichtelijk geplaatst moet worden in de winkels.

error: Kopiëren mag niet!