NPS-afdelingen zien Hooghart niet (zitten)

‘Ik wil voorzitter van de NPS worden.’ Dit wordt ongetwijfeld een van de bekendste kreten in het leven van NPS’er Ronald Hooghart. Hoewel hij dit op elke gelegenheid vol overtuiging zegt, blijkt de realiteit in de groene partij anders te zijn. Precies over een week vindt de kandidaatstelling voor het NPS-hoofdbestuur plaats. Dagblad Suriname sprak vier afdelingsvoorzitters
Erwin Lelie zegt tot twee maal ‘neen’. Alsof hij die gedachte aan een Ronald Hooghart op de groene stoel wil verbannen. ‘We staan achter NPS’ers die zich als NPS’ers gedragen.’  De afdeling heeft volgens Lelie geen problemen met Hooghart als persoon, maar wel de koers die hij na 2010 insloeg. De NPS-topper zegt dat Hooghart geen rekening houdt met de mensen die verantwoordelijkheid dragen. ‘Je moet rekening daarmee houden, vooral als je ook op die plek wil gaan zitten.’
In Para kijken ze nog steeds uit naar de komst van Hooghart. ‘ Zover ik weet, hebben wij Hooghart niet in Para gezien. Wanneer je de man niet ziet en niet hoort praten, weet je niet wat de man zijn ambitie is. Ik heb Hooghart niet gezien’, zegt Runaldo Druiventak, voorzitter afdeling Para.  ‘Als hij door het veld ondersteund wordt, weet ik niet welk veld,  maar het veld van Para heeft hem niet gezien.’
Vrijwel hetzelfde verhaal in Marowijne. Hugo Bron, afdelingsvoorzitter Marowijne, zegt dat zij al met Ivan Fernald  gesprekken hebben gevoerd. ‘We hebben meneer Hooghart niet gezien’, zegt Bron. Dat wil volgens hem niet zeggen dat Hooghart wordt uitgesloten. ‘We praten met de achterban en kijken wie we gaan ondersteunen. Ik ben niet alleen.’
‘Voor wat Brokopondo betreft, hebben we tot nu toe nog geen contact gehad met meneer Hooghart. Wij hebben andere kandidaten op het oog’, laat Lision Wens, afdelingsvoorzitter Brokopondo, optekenen. ‘We kijken uit naar mannen die bereid zijn in en door het binnenland te trekken. Als je dat  niet doet, heb je bij ons al een minpunt.’ Wens zegt dat zijn afdelingen Hooghart in tijden niet heeft gezien. In feite is de man, die voorzitter van de NPS wil worden, zeer sporadisch in Grun Dyari gespot. ‘Hij moet voor de voorzittershamer werken. Het gaat niet zo. Als hij ondersteuning van de afdeling wil, betekent het dat de afdeling hem moet kennen.’
Gregory Rijssen

error: Kopiëren mag niet!