Kleine winkeliers doen mee aan prijsverlaging

“Alle kleine winkeliers zullen de prijzen van de goederen die zijn verlaagd, moeten verlagen.” Volgens Rudi Balak, voorzitter van de Vereniging van Kleine Winkeliers, zullen de winkeliers, ongeacht of ze wel of niet willen, de prijzen van de goederen die zijn aangemerkt als basisgoederen verplicht moeten aanpassen. Indien zij dit niet doen, dan betekent het dat zij zijn overgeleverd aan de concurrentiestrijd. “De consument zal natuurlijk altijd naar die winkel gaan, waar zij het goedkoopst kunnen kopen.”
Balak zegt dat zowel de groothandel als de winkels hebben besloten om hun winstmarge op 10% te houden. In deze fase gaat het om 24 producten van diverse merken die verlaagd moeten worden. De voorzitter zegt dat echter gemerkt kan worden dat uien, knoflook en aardappelen niet zijn meegenomen. Deze producten zijn aan bederf onderhevig, vandaar dat de vereniging erop heeft aangedrongen om deze goederen uit de lijst te schrappen. Dit, omdat het verlieslatend zou werken voor de winkeliers.  Balak juicht deze maatregel toe. Toch zegt hij geluiden van ontevredenheid te hebben opgevangen. Volgens hem is elke kleine verlaging welkom.

error: Kopiëren mag niet!