Remy Tarnadi: ‘Back-up powerhouse DWV had ramp Coronie voorkomen’

De ramp die Coronie in het afgelopen weekeind heeft getroffen, had voorkomen kunnen worden als er voor een back-up powerhouse voor de Dienst Watervoorziening (DWV) was gezorgd. Dit zegt Remy Tarnadi, MC-assembleelid, aan Dagblad Suriname. Een brand bij de powerhouse heeft ervoor gezorgd dat het gehele district in het afgelopen weekeinde zonder drinkwater is komen te zitten.  De brandweer heeft vanaf afgelopen vrijdag continu drinkwater moeten leveren aan de ruim 3.000 huishoudens in het district. Het water wordt huis aan huis geleverd door de brandweer. Er worden ruim 10.000 liters drinkwater per keer vervoerd in een brandweertank.
Tarnadi zegt dat hij de kwestie van de back-up al jaren heeft geëntameerd in het parlement. Hij heeft dit weer aangehaald bij de laatste begrotingsbehandeling in januari/ februari  jongstleden. Hij vindt het jammer dat het zo ver is gekomen. De parlementariër zegt dat bij elke stroomuitval  het district ook zonder drinkwater zit. Dat is de reden waarom hij gehamerd heeft op het plaatsen van een back-up voor de powerhouse. Hij laat zich lovend uit over het kordate optreden van de brandweer van Coronie, die een ergere ramp heeft weten te voorkomen.  Tarnadi zal minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen persoonlijk informeren over deze situatie en hem het dringende verzoek doen voor het plaatsen van een back-up powerhouse.
De waarnemend president van Suriname, Robert Ameerali, werd over de brand geïnformeerd en ook de hulp van NCCR werd ingeroepen. Samen met het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen hebben NCCR en de waarnemend president voor ondersteuning gezorgd. Er zijn 4 watertanks gedirigeerd naar Coronie, waardoor de bewoners met 6 watertanks voorzien konden worden van water.
Deskundigen van NH zijn zaterdag met twee generatoren in Coronie aangekomen. Deze zullen geïnstalleerd worden en voorlopig als noodoplossing dienen. Dc Harriet Ramdien zegt dat er een nieuwe powerhouse moet komen. De oude is geheel afgebrand . Volgens haar is de vermoedelijke oorzaak een kortsluiting, maar zij wacht de politierapportage af om een definitief antwoord hierop te kunnen geven.

error: Kopiëren mag niet!