Nickeriebrug toont verzakkingen

De TW-brug die Nickerie met de rest van Suriname verbindt, toont verzakkingen. Dat meldt zowel Rachied Doekhie (parlementariër) als districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh.  ‘Als die brug kapot gaat, is Nickerie via de weg onbereikbaar’, zegt Doekhie.
Joeloemsingh legt uit dat tijdens Pasen het bericht binnenkwam dat de TW- brug verzakkingen vertoont. ‘We hebben toen zaken in de gaten gehouden om te zien of het verergerde.’ Een paar dagen daarna kon men met het blote oog zien dat de brug  nog een paar centimeters de grond  was ingezakt.
De dc legt uit dat er direct aan de bel is getrokken. Het ministerie van Openbare Werken werd direct op de hoogte gesteld en vandaag verwacht Joeloemsingh een delegatie en ingenieurs uit Paramaribo die metingen zullen verrichten.
Ondanks de verzakkingen is de burgervader niet ongerust. ‘Het is niet alarmerend en het gaat niet om de hele brug. Het is meer het rechtergedeelte van de brug richting Coronie. We gaan de brug gedeeltelijk afsluiten om eventuele schade te beperken. Zwaar verkeer is normaal toegestaan.’
De ophaalbrug bestaat al bijkans 40 jaar. Volgens Joeloemsingh is de brug in tijden niet onderhouden. ‘Dat is het grote probleem. Nu we aan de macht zijn, krijgen we met zoveel zaken te maken. Als de mensen hier zijn, zullen we ook naar de grote Henarbrug kijken.’

error: Kopiëren mag niet!