Kleurrijk Surineds demonstreren tegen Amnestiewet

Ongeveer 300 Surinaamse Nederlanders (Surineds) hebben gisteren in Amsterdam gedemonstreerd tegen de aanname van de Amnestiewet in Suriname. De kleurrijke Surinaamse bevolking was bij deze demonstratie te vinden. Scanderend met leuzen als, recht en waarheid maken vrij, is ongeveer 2 kilometer gelopen naar het Consulaat van Suriname in Amsterdam. Niemand op het consulaat van Suriname was aanwezig. Immers het was rond half acht ’s avonds. Maar volgens de organisatoren van de protestloop hadden ze het consulaat op de hoogte gesteld dat ze een petitie zouden aanbieden. “No justice, no peace”, was een ander leus. Vele deelnemers aan de protestloop willen dat de Amnestiewet terug wordt gedraaid.
Anil (25 jaar) die ook meeliep, vindt dat Suriname internationaal belachelijk gemaakt wordt met de Amnestiewet. Hij vindt dat de daders van de 8 Decembermoorden eerst berecht moeten worden, alvorens er sprake kan zijn van amnestie. Ook Rudi (53 jaar) die meeliep acht het nodig dat het 8 Decemberproces vlekkeloos voortgang vindt. Hij vindt dat ook met de nabestaanden rekening gehouden moet worden. Voor hem geldt: eerst gerechtigheid, dan vrede. Astrid hoopt dat de Tweede Kamer vandaag een scherpe veroordeling uitspreekt over de Surinaamse regering.

error: Kopiëren mag niet!