Nicht blijft aangehouden

De 21-jarige Nancy T. staat terecht voor moord op haar 16-jarige nicht,  wonende te  De Boerbuiten. Dit incident heeft zich voorgedaan  op 13 juli van het vorig jaar. In deze zaak zou de vader van de verdachte meegebracht worden door de parketwacht. Dit is echter niet gelukt, omdat de vader in het binnenland werkzaam is. Rechter Dinesh Sewratan heeft op de zitting het proces-verbaal (pv) van T., een neef van de verdachte,  doorgenomen. Daarnaast heeft de rechter ook het psychologisch rapport van de verdachte doorgenomen. In het rapport concludeert de psycholoog dat Nancy een laag IQ heeft. Haar verleden is niet zo best geweest, er waren te veel spanningen.
Een vrouw verklaarde op de eerdere zittingen dat zij op die bewuste dag in de ochtenduren thuis een woordenwisseling  had waargenomen tussen de verdachte en het slachtoffer. Op een bepaald moment werd de verdachte door buurtbewoners afgevoerd. Na een kwartier hoorde ze weer lawaai en zij zag de verdachte toen met een mes. Volgens de mevrouw is Nancy later met een mes in haar hand teruggekomen. Ze had echter niet gezien wanneer het slachtoffer gestoken was. Ze woont al twaalf jaar in de buurt en volgens haar  was er in de woning van de verdachte altijd iets aan de hand. Ook heeft zij meegemaakt dat de verdachte van kleins af is mishandeld.
De verdachte wordt bijgestaan door advocaat Guno Rijssel. Op 2 mei zal de officier het strafvoorstel presenteren en de advocaat zal pleiten voor zijn cliënt. Nancy T. blijft in voorarrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!