Jeugdleiders vragen aandacht voor aanrijdingen met dodelijke afloop

“Namens alle jongerenleiders van Suriname maken wij ons zorgen over de verkeersaanrijdingen met dodelijke afloop, die zich voordoen de laatste tijd. Wij constateren dat vooral jongeren een gedrag in het verkeer vertonen, dat niet goed te verklaren is en merken dat door hun roekeloos gedrag in het verkeer, zij een groot gevaar vormen voor anderen maar ook voor zichzelf. Ook roepen wij de politie op om betere maatregelen te treffen tegen onmaatschappelijk gedrag van verkeersdeelnemers, vooral wanneer er doden zijn te betreuren.” Dit zegt het Nationaal Jeugdparlement (NJP) in een verklaring.
“Bij het laatste geval aan de Kennedy Highway waren er helaas weer doden te betreuren van ook jongeren. Wij vinden het onvoorstelbaar dat de brandweer, bij deze aanrijding en ook in andere gevallen, het belang van de loonsverhoging, boven het belang van het redden van mensenlevens stelt. Het is bijna ondenkbaar dat de voorzitter van de Brandweerbond zijn verantwoordelijkheid niet aanwendt om leiding te geven, zodat mensenlevens gered kunnen worden. Integendeel weigert hij botweg om ter wille van hun actiemodel hulp te verlenen die dringend is vereist. Klaarblijkelijk zijn mensenlevens van minder belang dan de bondsbelangen.”

error: Kopiëren mag niet!