NDP maakte geen issue van Amnestiewet

Waarom heeft de NDP geen issue gemaakt van de Amnestiewet tijdens de verkiezingspropaganda? Dit is de vraag die het VHP-DNA-lid Mahinder Jogi gisteren aan het parlement stelde. Het parlementslid Rachied Doekhi kon meegaan met de vraag van Jogi, maar gaf als antwoord mee dat de partij hiervan geen issue had gemaakt, omdat zij geen tijd hebben gehad. De NDP had voor de verkiezing de beschikbare tijd nodig om over de ontwikkeling van het land te praten en om na te gaan hoe richting aan het land te geven.
Het is juist het Nieuw Front geweest die de kwestie van de tachtiger jaren gebruikt heeft tijdens de verkiezingspropaganda. “Dus wij hadden de behoefte niet meer om dat te gebruiken.” Volgens Doekhie hebben zij het oordeel overgelaten aan het volk. “En zij zijn met hun billen bloot komen te staan”, zei Doekhie. “Het resultaat is duidelijk geweest op 25 mei 2010.”
Ruth Wijdenbosch die de sneer van Doekhie niet onbeantwoord kon laten, zei dat degenen die met de billen bloot zijn komen te staan, niemand anders zijn dan de kiezers die op het verkeerde been zijn gezet. Volgens haar zijn de kiezers niet vooraf op de hoogte gesteld dat als zij kiezen voor de NDP, ‘zij stemmen voor straffeloosheid, zij stemmen voor daders’.

error: Kopiëren mag niet!