Ook specialisten hadden geld bij privé-belegger Soender

Niet alleen mensen uit het bedrijfsleven, malafide handelaren en vastgoedmagnaten hadden geld belegd bij de verdwenen privé-belegger Lakshman ‘Soender’ Hirasingh, maar ook medische specialisten. Bekend is dat tenminste een cardioloog en een oogarts honderdduizenden dollars en euro’s hadden belegd bij hem. Intussen heeft het Korps Politie Suriname een opsporingsverzoek doen uitgaan. De 46-jarige Nickeriaan wordt verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan valsheid in geschrifte, oplichting en verduistering. Uit informatie blijkt dat hij meer dan 10 miljoen aan dollars en euro’s heeft verduisterd.
Soender, bekend van Nirlo Money Exchange, ging in feite te werk als een ‘near banker’. Hij nam astronomische bedragen bij zich en keerde de beleggers ruim 10% tot 12% rente per maand uit. Dit maakte dat hij veel mensen tot zich trok. Beleggers zagen hem als een man waarop je kon vertrouwen. En plots verdween hij uit het land eind december 2011. Niemand wist waar hij was. De valutamarkt dreigde op zijn kop te gaan, daar toen ruim 7 miljoen vreemd geld plotsklaps verdwenen was. Maar daar er geen papierwerk aan te pas kwam bij de beleggingen en een aantal beleggers de afkomst van hun geld niet konden verklaren, werd er geen politiezaak van gemaakt. Maar na ruim 3 maanden is er intussen wel iemand opgestaan die aangifte heeft gedaan tegen de oplichting en verduistering door Soender.
Intussen is bekend dat Soender in Cyprus zijn dagen doorbrengt in alle rust en genot. Hij is te werk gesteld als manager van een hotel annex casino. Hij heeft contact met de benadeelden in Suriname, waarbij hij hen nog steeds voorhoudt terug te zullen betalen. Hij verzuimt hen niet te vertellen hoe hij geniet van het Turks Cypriotisch land. Soms vraagt hij hen ook om hem weer geld te lenen.

error: Kopiëren mag niet!