Hoogzwangere Nederlandse studente gevonnist

De hoogzwangere student Dianish Wilson kreeg een straf opgelegd die zij reeds in voorarrest heeft uitgezeten, namelijk 12 maanden waarvan 10 voorwaardelijk. Wilson kwam voor het eerst naar Suriname op vakantie. Zij leerde ene Grashella kennen en via haar ontmoette zij ene Clyde. Deze laatste benaderde haar om bij terugkeer naar Nederland wat spullen voor iemand mee te nemen. De verdachte nam de spullen van Clyde mee naar Zanderij. Op de luchthaven werd zij uitgenodigd voor een controle. Tijdens de visitatie bleek dat het gewicht van een flesje Marinade Shisado opmerkelijk zwaarder woog dan normaal. De ambtenaren openden in bijzijn van de verdachte de fles en roken een vreemde geur. De fles met inhoud werd getest. De test was positief. Wilson werd toen als verdachte aangemerkt en aangehouden. Op de zitting gaf zij toe het spul van een vriend te hebben meegekregen. Echter was zij niet op de hoogte dat er drugs erin was vermengd.
Officier van justitie Lydia Ravenberg achtte uitvoer wettig en overtuigend bewezen. Zij eiste een gecombineerde straf tegen de verdachte. Er werd rekening gehouden met de situatie dat zij volgende week kan bevallen. De vervolgingsambtenaar eiste een straf van 12 maanden, waarvan 10 voorwaardelijk met aftrek, een proeftijd van 3 jaar en een boete van SRD 50. De raadsman van de verdachte was het helemaal eens met de ovj.
Rechter Maitrie Kuldipsingh nam deels het strafvoorstel van de vervolgingsambtenaar over. Zij legde een straf op van 12 maanden, waarvan 10 voorwaardelijk met aftrek, een proeftijd van 3 jaar en een boete van SRD 500, subsidiair een maand hechtenis. Wilson mocht reeds gisteren naar huis.

error: Kopiëren mag niet!