Bankroof Lelydorp: Getuigen niet gedagvaard

De advocaten Oscar Koulen en Benito Pick hadden op de afgelopen zitting tijdens de behandeling van de roofovervalzaak van Landbouwbank Lelydorp aangegeven dat zij nog behoefte hebben om getuigen te horen. De officier van justitie zou die getuigen dagvaarden, maar het blijkt nu dat er geen dagvaarding aan de getuigen is uitgereikt. Rechter Maitrie Kuldipsingh stelde deze zaak dan ook uit. De beroving heeft op 5 mei 2011 plaatsgevonden.
De openbare aanklager Lydia Ravenberg heeft op de eerdere zitting haar requisitoir schriftelijk overhandigd aan de rechter en aan de raadslieden. Echter kon de officier slechts voor een van de verdachten, Naomi, haar strafvoorstel presenteren. Zij kon niet verder gaan met het strafvoorstel van de overige verdachten. Voor Naomi werd er vrijspraak geëist. De rechter sprak conform de eis de verdachte vrij.
Op de volgende zittingsdag zullen de getuigen wel op een juiste wijze gedagvaard worden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!