Jachtopzieners leggen beslag op 1500 zeeschildpadeieren

De Jachtopzieners van de Dienst ´s Lands Bosbeheer, afdeling Natuurbeheer, hebben binnen korte tijd wederom beslag gelegd op schildpadeieren. Afgelopen woensdag werd omstreeks 05.00 uur in de ochtend, tijdens een reguliere patrouille in het dorp Johanna Margretha te Commewijne, een man aangehouden met in zijn bezit 1.500 zeeschildpadeieren. Bij het zien van de Jachtopzieners zette hij het op een lopen en vluchtte weg met achterlating van zijn bromfiets en de eieren. Door tactisch optreden werd de verdachte dichtbij zijn huis aangehouden en overgebracht naar de politiepost Mariënburg, alwaar hij bij proces-verbaal werd gehoord en conform de instructie van de procureur-generaal  overgedragen aan de politie voor verdere justitiële afdoening.
De betrokkene die tevens een rr-lid is van een politieke partij, verklaarde op het politiebureau dat hij de schildpadeieren gekocht had bij twee personen in het dorp. De politie spoorde beide stropers in het dorp op en conform de instructie van het Openbaar Ministerie werden zij aangehouden en in verzekering gesteld.
Na betaling van een boete van SRD 15.000 is deze zaak door het Openbaar Ministerie buiten proces afgehandeld. Gelet op het feit dat de eieren gedurende enkele dagen bloot waren gesteld in het daglicht, kreeg LBB / Natuurbeheer  toestemming van het Openbaar Ministerie om de in beslag genomen eieren te vernietigen.

error: Kopiëren mag niet!