Tuchtcollege legt Koenders en Pinas zware straffen op

Woensdag hield het Tuchtcollege van de SVB zitting. Zo moesten Milton Koenders van WBC en Reinaldo Pinas van Inter Rica voor hetTtuchtcollege, onder leiding van voorzitter Karel Zeefuik, verschijnen. Koenders kreeg voor een zware overtreding en het uitschelden van arbiter Antolo Pinas in Moengo in de SVB-hoofdklassenpartij tegen Notch 4 wedstrijden schorsing. Pinas deed hetzelfde in het George Deulstadion tegen ACoconut in de SVB-eersteklasse. Hij schold scheidsrechter Ivan Dosie uit, nadat deze een medespeler van hem rood kleurde. Pinas mag 5 wedstrijden zitten.
Milton Koenders heeft tijdens de wedstrijd tegen Notch in de 71ste minuut een tegenstander opzettelijk getrapt. Toen hij de rode kaart kreeg van arbiter Antolo Pinas, was hij het duidelijk niet eens daarmee. Hij begon Antolo vies en vuil uit te schelden. “Joe m.p.p., ye brong wan lo m.p.p. sani”. Voor het Tuchtcollege wilde hij in de eerste instantie niet toegeven dat hij die woorden had gebruikt. Maar na veel gehaal en getrek bekende hij later wel dat hij de arbiter had uitgescholden. Antolo Pinas wees hem ook na de rode kaart, dat als je voor het tuchtcollege bent, je precies zo moet zeggen hoe jij nu aan mij zegt. Voorzitter Zeefuik kan het helemaal niet geloven dat spelers zulke woorden ook gebruiken tijdens wedstrijden. Dit kan helemaal niet door de beugel. Het college strafte Koenders voor 4 wedstrijden en een geldboete van SRD 50.
De andere zaak ging om de eersteklassenspeler Reinaldo Pinas van Inter Rica. Toen de zaak aanving was Pinas niet present. Aan hem werd het uitschelden van de arbiter ten laste gelegd. Tijdens de wedstrijd tegen ACoconut ging een tegenstander alleen richting het doel van Inter Rica. Een speler van Inter Rica versnelde zich en trok daarna de trui van de Acoconut-speler en hij kwam te vallen. Arbiter Dosoe floot voor penalty. Pinas was helemaal niet betrokken in die spelsituatie. Toch liep hij naar de arbiter toe en zei “Joe e bron lek wan m.p.p, na sani dis i wani. Joe wan si mi e tek joe djaso”. Het Tuchtcollege eiste een straf van 5 wedstrijden en een geldboete van SRD 50. Na de eis kwam Pinas wel opdagen. Het college deelde hem mede dat men de zaak niet opnieuw zal behandelen, maar ze stelde hem wel een vraag. ‘Heb je deze woorden tegen de arbiter gebruikt’, vroeg Zeefuik aan hem. Pinas antwoordde: ‘ja’. Hij deed ook een verzoek aan het Tuchtcollege om zijn straf te verminderen, maar deze had zijn uitspraak al gedaan en wijzigde die niet. Pinas kreeg een straf van 5 wedstrijden en een geldboete van SRD 50. Wel adviseerde het Tuchtcollege hem om in hoger beroep te gaan bij het hoofdbestuur van de SVB als hij het niet eens is met de straf.

error: Kopiëren mag niet!