Nieuwe verdachte moord Remie Abdoel verwezen naar rc

Andy B. werd op 23 maart aangehouden op verdenking van de moord op Remie Abdoel. De verdachte werd gisteren voorgeleid op het parket. Dagblad Suriname verneemt dat de verdachte advocaat John Ferdinand in de arm heeft genomen. Hangende het verdere onderzoek is de zaak verwezen naar de rechter-commissaris die de toetsing van de rechtmatigheid van zijn inverzekeringstelling moet doen. Deze toetsing is nog niet behandeld, dus blijft de verdachte voorlopig aangehouden. Advocaat Ferdinand wilde inhoudelijk niet ingaan op verklaringen van zijn cliënt. Hij volstond slechts met mee te delen dat zijn cliënt ontkent enig strafbaar feit te hebben gepleegd.
In deze zaak waren in eerste instantie twee andere mannen aangehouden. Die verdachten zijn door de rc in vrijheid gesteld wegens gebrek aan bewijs. Echter waren deze twee verdachten wel gesignaleerd in de omgeving, waar het ontzielde lichaam van Abdoel met steekverwondingen werd aangetroffen. De raadslieden Oscar Koulen en Robby Dens hadden die verdachten toen juridisch bijgestaan.
Remie Abdoel, de bekende zanger van SMC Crew, werd in de ochtenduren van 29 februari dood aangetroffen in een bosschage langs een zandweg achter begraafplaats Rene’s Hof aan de Waakhuyzenlaan. Een dag eerder vertrok hij met de wagen van zijn vriendin, maar keerde niet terug naar huis. De auto werd eerder in die ochtend van 29 februari aangetroffen te Beekhuizen. Er ware bloedsporen in de auto. Abdoel werd met een scherp voorwerp vermoord.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!