Militair kapel brengt samenleving in Paassfeer

Met het aanbieden van een Paasconcert op 1 april 2012 wil de militaire kapel de samenleving in de Paassfeer brengen. Het passieconcert wordt voor de vierde keer gegeven. De kapel viert in november haar 70-jarig bestaan, dus wil die de activiteiten grootser aanpakken. Zo is de kapel van het Korps Politie Suriname (KPS) gevraagd om te ondersteunen, waardoor een groter orkest gevormd kan worden van ruim 50 personen. Hierdoor wordt ook de goede samenwerking tussen het Nationaal Leger (NL) onderstreept.
Het concert belooft verrassend en vooral niet saai te worden want niet alleen het Paasgebeuren komt aan de orde, maar ook de opstanding wordt gevierd met diverse vrolijke nummers. Het repertoire zal behalve uit typische kerkelijke muziek ook opgebouwd worden met moderne  muziek  in de sfeer van Pasen, terwijl die worden afgewisseld door het voorlezen van passages uit de Bijbel.
“Wij willen de gemeenschap in de sfeer van Pasen brengen”, zegt Kapitein  Uiterloo, die belast is met de coördinatie van het concert. “Vaak denkt men dat militairen zich alleen bezighouden met oorlog. Maar wij zijn ook mensen en zijn ook geestelijk bezig”, vervolgt hij. Ook bij andere religiën wordt ondersteuning gegeven bij de beleving van hun geloofsovertuiging, benadrukt de officier.
Het leger ondersteunt diverse belangrijke momenten voor de gemeenschap. Zoals recentelijk bij de launch van de bewustwordingscampagne over borstkanker of de anti- discriminatieloop. Daarnaast worden de diverse buurten regelmatig bezocht, zodat bewoners kunnen genieten van goede muziek en ook nog uit de sleur van het dagelijks leven gehaald worden.
De voorbereidingen voor dit concert, die ook dit jaar in de Heilige Petrus en Paulus Kathedraal gegeven wordt,  zijn sinds januari begonnen. Naast diverse solisten neemt ook het gemengd vocaal ensemble Troki en het koor van Covab deel aan het concert. Dit instituut viert trouwens haar 30-jarig bestaan en heeft vorig jaar december samen met de militaire kapel reeds grote muzieksuccessen geboekt. Er zullen twee concerten gehouden worden. Het eerste op 1 april dat voor het groot publiek opengesteld is en een tweede op 3 april,  dat bestemd is voor genodigden.

error: Kopiëren mag niet!