Oproep BvL leerkrachten mislukt Alle scholen bleven normaal open

Aan de oproep van de Bond van Leraren  (BvL) om de scholen om tien uur te sluiten om deel te nemen aan een algemene ledenvergadering van de BvL is er geen gehoor gegeven. Slechts enkele leerkrachten kwamen opdagen. Alle scholen bleven normaal open. BvL – voorzitter Wilgo Valies zegt dat velen vanwege de politieke affiniteit niet een bepaald standpunt kunnen innemen. De BvL laat zich volgens Valies niet intimideren. ‘De mensen die ons intimideren, laten ze dat weten. Wij gaan onze verantwoordelijkheid niet uit de weg.’
De voorzitter zegt dat alle beschikbare democratische middelen zullen worden aangewend, opdat de rechtsgang (het acht decemberstrafproces) kan worden voortgezet. Volgens Valies is het een unaniem standpunt.  ‘Als deze initiatiefwet wordt aangenomen, zal het rechtsproces worden stopgezet. Hieraan kunnen wij niet voorbijgaan.’ De BvL zal hiervoor alle democratische groepen binnen de samenleving benaderen hem te ondersteunen in dit streven. Volgens Valies zal dit een duidelijk signaal moeten zijn naar de regering c.q. De Nationale Assemblee (DNA) dat het rechtsproces zonder enige stagnatie moet plaatsvinden. De BvL-topman haalde aan dat het Surinaamse volk lang heeft moeten wachten op dit proces en de afwikkeling hiervan. Valies zegt dat zelfs na het proces politici dit zullen gebruiken en misbruiken voor politiek gewin.
Op vragen van journalisten gaf Valies te kennen dat de slechte opkomst volgens hem te wijten is aan het feit dat enkele docenten bezig zijn met het afnemen van repetities op de scholen. Hij verzekert wel dat het standpunt wordt gedragen. Dit zou volgens hem zijn gebleken na gesprekken met leerkrachten en studenten.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!