Regels waterverkeer worden niet in acht genomen

De regels op het waterverkeer worden vaak niet in acht genomen door kleine boothouders. Ze varen meestal zonder reddingsvesten en ook zonder lampen in de avonduren. Dit is heel erg gevaarlijk. Dit was in feite de rode draad van de gezamenlijke persconferentie van de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) en de maritieme politie. MAS-directeur Michel Amafo en inspecteur Lloyd Tolud van de maritieme politie benadrukken dat de regels op het water niet te onderschatten zijn. Deze meeting werd gehouden na het bootongeval zaterdagavond, waarbij een kleine houten boot in botsing kwam met een olietanker. Daarbij raakte een van de mannen zodanig gewond, dat hij korte tijd daarna kwam te overlijden. Een andere man raakte zwaargewond en een bleef ongedeerd. De houten boot kapseisde. De boot had geen wit licht voorin, waardoor de tanker het ook niet zag. De bemanning van de tanker redde de mannen uit het water en schakelde de maritieme politie in. Zowel Amafo als Tolud was van mening dat de personen die gaan varen, de verantwoordelijkheid zelf moeten opbrengen om de veiligheidsvoorschriften in acht te nemen. Daarnaast zal de maritieme politie de controle opvoeren op het water.

error: Kopiëren mag niet!