14 jaar geëist in roofmoordzaak Overeem

De openbare aanklager Cynthia Klein eiste gisteren 14 jaar cel tegen de verdachte Pearl M. en vrijspraak tegen Radjkoemar M.. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn in de geruchtmakende roofmoordzaak van Charlesburg. Op 9 juni van het vorige jaar werd  Armand Eugene Overeem het slachtoffer van een brute roofoverval in een bar. De getuige Sarwankoemar  verklaarde op de zitting dat hij alles heeft meegemaakt en dat hij ervan verzekerd is dat de verdachte Pearl M. de werkelijke dader is. Hij gaf aan dat  deze verdachte een (vroegere) buurtbewoner is en dat hij zich dus niet kan hebben vergist omtrent de persoon van de verdachte. Op grond van de getuigenverklaringen achtte de officier van justitie roofmoord wettig en overtuigend bewezen.
De verdachte gaf eerder aan dat de getuige zich had vergist. Hij was tot en met eind februari 2011 voor een ander feit achter de tralies. Van een ontmoeting in januari 2011, zoals de getuige met zoveel zekerheid had gesteld, kon er daarom onmogelijk sprake zijn. Ondanks de ontkenning eiste de officier 14 jaar cel. Advocaat Guno Rijssel staat de verdachte Pearl juridisch bij. Op 12 april zullen de advocaten Rijssel en Raoel Lobo pleiten voor hun cliënten.
De tweede verdachte, Radjkoemar M.,  is reeds eerder op vrije voeten gesteld. Pearl blijft hangende het onderzoek in voorarrest.
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!