Muziek en poëzie door Dave Mac Donald

Dave Mac Donald gitarist, songwriter en componist brengt muziek op gedichten van Dobru, Trefossa en Shrinivasi.  In 1992 maakte Dave een muziektheatervoorstelling op de teksten van Dobru. In 2005 is de cd Odo Switi No Todo uitgebracht van Dave met zijn Pokumati, waarop composities geïnspireerd op Surinaamse spreekwoorden en gezegden staan. Op dit moment wordt gewerkt aan de afronding van de productie The Silence of the unspoken word. Van deze productie waarin gedichten van de 3 belangrijke Surinaamse dichters Dobru, Terfossa en Shrinivasi zijn gebruikt en verwerkt tot muziekcomposities wordt een dvd gemaakt. Het doel is tevens een cross-over naar de jeugd te maken en zo een deel van het culturele erfgoed over te brengen naar de nieuwe generatie. Dave heeft afgelopen vrijdag in de Eddy Wesselsgehoorzaal, CCS, een concept gebracht begeleid door een akoestische band met Glenn Teixeira, Rachel Kasketi, Dominique Ravenberg, Urvin Doornkamp , Cordon Brandon en Ori Plet.  Dave vond dit project heel mooi om samen te doen met lokale musici. Vorig jaar had hij al opgetreden in ons land, maar tijdens dit optreden is hij zich gaan verdiepen op de werken van de dichters. Toen Dave in 2001 Suriname bezocht, werd hij zich meer bewust van de waarde en de zeggingskracht van de odo. Vandaar dat hij het initiatief nam om van de odo, liedjes te maken en teksten te schrijven.Ook jongeren kregen de kans om hun kunnen te tonen op die avond. (Foto:Regillio Derby)

error: Kopiëren mag niet!