Lot verdachte moord Gena nog niet bepaald

Een van de verdachten, P.G., van de moord van de 48-jarige Dilip Gena, werd gisteren voorgeleid bij de rechter-commissaris (rc). Op 24 februari 2012 kreeg de verdachte 30 dagen verlenging. De rc had de inverzekeringstelling van de verdachte op rechtmatigheid getoetst. Binnen de 30 dagen werd de verdachte weer voorgeleid. Dagblad Suriname vernam dat er nog geen beslissing is genomen in deze zaak.
In deze zaak is de 25- jarige Wanita Toewar ook betrokken geweest. Zij heeft zich enige tijd terug verhangen in de strafinrichting te Santo Boma. Toewar had zich op 22 februari vrijwillig aangemeld bij de politie. Zij verklaarde bij de politie zich schuldig te hebben gemaakt aan de moord samen met haar vriend P.G. Op 23 februari verhing zij zich aan een stuk laken aan het traliewerk van haar cel. Volgens informatie zou zij een brief hebben achtergelaten, waarin zij het moordcomplot beschrijft. Toewar onderhield een buitenechtelijke relatie met P.G.
P.G. werd op grond van de verklaring van Toewar en de brief die zij had geschreven, aangehouden en in verzekering gesteld. Advocaat Benito Pick staat de verdachte juridisch bij.
De 48-jarige Dilip Gena werd sinds maandag 25 oktober 2010 vermist. Hij werd voor het laatst rond het middaguur voor zijn woning aan de Mon Plaisierweg gezien. Gena, woonachtig in Nederland, verbleef hier enkele maanden in zijn vakantiehuis. Zijn lichaam werd uiteindelijk op  28 januari 2012 te Mata gevonden. Zijn auto, een witte Toyota Mark X, werd teruggevonden op het Mismanproject, richting Rijsdijk. Er was in deze zaak een geldsbedrag van SRD 25.000 uitgeloofd voor het levend terugvinden van Gena.
Volgens een anonieme getuige is er heel veel geld aangetroffen in de woning van de overledene. Hij vraagt zich af of er geen sprake is geweest van een roofmoord.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!