Eerste dag diagnostische toets kent vlot verloop

De eerste dag van de diagnostische toets heeft een vlot verloop gehad. Gisteren hebben officieel de vijfdejaars glo-leerlingen van 80 scholen meegedaan aan de diagnostische toets. Coördinator Kenneth Biervliet zegt dat landelijk bijna alle scholen hebben gereageerd. Ook scholen die niet tot de groep van 80 behoorden, hebben zich aangemeld bij het Examenbureau om de toetswerken op te halen. Op het hoofdkantoor is er een unit opgezet voor de scholen om de toetswerken af te halen.
Biervliet heeft tot op dit moment geen noemenswaardige zaken gerapporteerd gekregen van de inspectie. Er zijn geen klachten binnengekomen. Op de eerste dag zijn de vakken Rekenen en Taal getoetst. Ook vandaag zal dat het geval zijn.
De diagnostische toets is na ongeveer 10 jaren weer geïntroduceerd, waardoor het Minov heeft besloten om gefaseerd te beginnen. Er zal hierna geëvalueerd worden. Dan zal gekeken worden of het uitgebreid kan worden met een of meerdere vakken.  De directe aanleiding voor de herintroductie van de diagnostische toets zijn de slechte resultaten op glo-niveau. Het Minov wil met deze ingreep de hiaten in het leerproces overzien door een vroegtijdige interventie. De 80 scholen zijn onderverdeeld in twee groepen, met name 60 scholen die het minder goed doen en 20 scholen die goed presteren, om een vergelijking te kunnen maken.

error: Kopiëren mag niet!